Adatvédelmi nyilatkozat

Adatvédelmi Nyilatkozatunk a Magyar Orvosi Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szervezet weboldala által folytatott adatkezelési elveket és gyakorlatokat tartalmazza.

Adatkezelő

Az adatok kezelője: a MOK Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei TESZ
Székhely/postázási cím: 4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 60.
Kapcsolat: iroda@mokszsz.hu, mokszszb@mokreg.axelero.net vagy a weboldalon a Be(le)szólok rovatnál; kizárólag e-mail címet kell megadni, amely egyébként a MOKREG adatbázisában is rögzítve van.

Milyen adatokat kezelünk?

Google Analytics. A honlap böngészésekor minden látogató anonim módon egyedi azonosítót kap, amellyel a Google Analytics a személyes adatoktól függetlenül, statisztikai céllal felveszi a látogatás kezdő- illetve befejező időpontját és a látogatott oldalakat. Erről a gyakorlatról minden új látogató az első oldalletöltés alkalmával tájékoztatásban, valamint az Adatvédelmi nyilatkozathoz hozzáférésben részesül.

Email-feliratkozás. A weboldalon lehetőség van feliratkozni az e-mail listára, hírlevél küldéséhez. Az érintett e-mail cím megadása önkéntes hozzájárulásnak minősül.

Miért kezeljük az adatokat?

A személyes adatok kezelésének célja

  • hogy kapcsolatot tartsunk látogatóinkkal;
  • hogy azonosíthassuk a feliratkozókat, és megkülönböztethessük őket egymástól;
  • hogy mérjük a felhasználók elégedettségét;
  • hogy rendszeresen hírlevelet küldhessünk olvasóinknak.

Bármely olvasó, felhasználó leiratkozni a “Leiratkozás” gomb/felirat megnyomásával tud az e-mailben, időtől függetlenül. Ettől függetlenül lehetősége van minden megküldött levélben saját adatainak további finomítására is. A Google Analytics által használt adatok anonimak. Minden megadott adatot bizalmasan kezelünk, és harmadik fél számára semmilyen körülmények között nem adjuk ki.

Az adatkezelés időtartama

A Google Analytics által létrehozott cookiek 30 napig érvényesek, a session ID-k a honlap elhagyásakor törlődnek. Az Ön által megadott adatokat kérés esetén 10 munkanapon belül töröljük. Ezt az igényt az iroda@mokszszb.hu e-mail címen MOK Sz-Sz-B. Megyei TESZ-hez címezve jelentheti be.

Az adatfeldolgozók köre

A felhasználói adatokhoz csak az adatkezelő fér hozzá.

Az adatkezelő ezen kívül egyedül törvényi kötelességből továbbítja a felhasználók adatait az igénylő hatóságnak.

Az adatkezelési szabályzat jogalapja

Az adatkezelés a felhasználó jóváhagyásával történik, ez a jogalap. A felhasználó az adatkezelő által kezelt adatokról, és annak módjáról az iroda@mokszszb.hu e-mail címen ezen adatkezelési nyilatkozat tartalmán túl további tájékoztatást kérhet. A felhasználó által megadott adatokat a felhasználó írásos kezdeményezésére az adatkezelő 10 munkanapon belül törli. Ezt az igényt az iroda@mokszszb.hu e-mail címen lehet bejelenteni.

Jogorvoslati lehetőség és hatályos törvények

Amennyiben a felhasználó úgy érzi, hogy a MOK Sz-Sz-B. Megyei TESZ a személyes adatokat nem az itt megjelöltek szerint vagy a hatályos törvénynek megfelelően kezeli, jogait az adatvédelmi biztosnál vagy polgári bíróságon érvényesítheti, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhat.

Az adatvédelemi szabályokról az alábbi törvényekben tájékozódhat.

  • A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény
  • Az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló 1998. évi VI. törvény
  • Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény